1. DE VISPAS 

Om in Nederland te vissen heb je meestal een VISpas nodig. Dit is tevens het bewijs van lidmaatschap van je hengelsportvereniging. Hier bij de winkeltjes, Tropica en bij de Bruna kun je de VISpas kopen van de lokale hengelsport vereniging.

2. HENGEL  

Een tweedelige werphengel met een actie van minimaal 1.75 lb tot max 2.25 lb, dit is de actie van de hengel, deze moet niet te zwaar zijn! de lengte is minimaal 3.00 m  tot maximaal 3.60 m 

3. MOLEN

Een vrijloop molen van maat 30 tot max 50 is prima voor de starter. Een vrijloop molen zoals de Helios Runner en of de Mitchell Freerunner zijn molens met een systeem wat kan worden geopend waardoor de lijn makkelijk afloopt totdat je 1 kleine slinger beweging maakt want dan gaat het systeem over op de normale rem!, Ben je al wat verder dan is elke juist formaat molen , 40 50 of 60 maat prima, je zet dan zelf de slip-rem open en slaat aan met de hand op de spoelrand waarna je de rem afstel+d tijdens de dril van de vis! Voorbeeld van een juiste keuze molen is de FC One.

4. ACCESSOIRES

De basisbenodigdheden zijn, Hoofdlijn op de molen, daaraan een schuivend stuk lood wat gestopt kan worden door een rubber stopper, dan een grote wartel met daaraan een Onderlijn met Hair.

Om het aas te kunnen monteren op de hair is een boilie naald en een boilie stopper nodig! Denk aan een ruim net, de vis is sterk en glad dus niet met de hand te landen! De hengel moet worden afgesteund op een voor en achter steun, de achter steun is een telescopische bankstick met een achtersteun erop geschroefd de voorsteun kan een V steun zijn of...........................................

Om het geheel automatisch de beet te laten registreren bij een aanbeet kun je een waker-swinger op de voorsteun onder de V steun monteren of deze V steun vervangen door een elektronische beetmelder! De LION beetmelder is prima en betaalbaar! Wakers-Swingers zijn er in alle prijsklassen, kleuren en uitvoeringen.

 

Contact

Globe Fishing
gevestigd in "de winkeltjes" 
Torenstraat 6
Winkelcentrum Zeewolde

Laatste blog's

Onze Producten