1. DE VISPAS 

Om in Nederland te vissen heb je meestal een VISpas nodig. Dit is tevens het bewijs van lidmaatschap van je hengelsportvereniging. Hier bij de winkeltjes, Tropica en bij de Bruna kun je de VISpas kopen van de lokale hengelsport vereniging.

2. WERPHENGEL  

Je kunt kiezen uit een 1 delige of twee delige hengel, ook telescopische werphengels zijn aanwezig maar bedenk dat deze vaak kwetsbaar zijn. Dan moet daarop een bijpassende een molen met daarop de vislijn. Een startset is vaak de juiste keuze!

Een molen met lijn, een hengel die erbij past en dan is de set een feit!

3. HET AAS

Als je start met roofvissen is beet krijgen natuurlijk het belangrijkste! En toch is het verstandig het werpen eerst even goed te beoefenen anders kost het vaak veel aas en lijn doordat dit in de knoop of vast raakt!

Kies aas van een kleiner formaat, een Plugje (PLUGGIE), een spinner of loodkopje met een softbait die je monteert aan een stalen onderlijntje welke op zijn beurt vastzit aan het snoer van de werpmolen.

4. ACCESSOIRES

Een onthaaktang, een schepnet en een handdoek, dit zijn zaken waar je niet zonder kunt! Een Roofvis heeft tandjes en dan is een tang voor het onthaken een must! De handdoek is ervoor om de vis een schone ondergrond te bieden bij het onthaken,een onthaakmat is uiteraard beter. Hier komen we elders nog op terug. Diverse aassoorten zoals plugjes, Spinners, Loodkopjes met softbaits, etc etc. Stalen onderlijnen en wartels!

 

Contact

Globe Fishing
gevestigd in "de winkeltjes" 
Torenstraat 6
Winkelcentrum Zeewolde

Laatste blog's

Onze Producten